Prissætning af hvalpe2017-10-14T12:40:54+00:00

Prissætning af hvalpe

Det er den enkelte opdrætter og ikke Rhodesian Ridgeback Klubben, der bestemmer prisen for sine hvalpe. Prisen er som oftest nogenlunde den samme hos alle klubbens opdrættere. Som køber skal man være opmærksom på, at bl.a. lange rejser for at finde en egnet hanhund, kunstig insemination for at få netop disse blodlinjer til landet og import af avlsdyr koster mange penge. En helhjertet indsats for at finde egnede partnere (deltagelse i mange udstillinger for både at få indblik i sin egen hunds styrker og svagheder og for at få overblik over, hvilke hanhunde der er) og stort engagement i racen over en årrække, giver det bedste grundlag for at kunne rådgive købere korrekt og måske tage lidt ekstra for hvalpene.

En Ridgeback-hvalp med korrekt ridge og uden udstillings- eller avlsfejl har naturligvis en højere pris end en hvalp med et par hvirvler for meget i ridgen eller andre kosmetiske fejl – de koster typisk mellem 35% og 50% mindre. Herudover beder adskillige opdrættere om 500-1.000 kr. som depositum for en senere HD/AD fotografering. Dvs. at pengene bliver tilbagebetalt når hunden har fået sin HD/AD status registreret hos DKK.

Alt i alt betyder dette, at hvalpe med kosmetiske fejl, men som ellers er opdrættet under de bedst mulige forhold hos de bedste opdrættere, kan være billigere end en hvalp uden stambog og uden garanti!

Er du i tvivl – ring til mere end en opdrætter og spørg om avlsarbejdet (hvorfor denne kombination), hvalpeopvækst og pris.